pagina wordt nog aan gewerkt.

AANLEG UITBREIDING METROSPOREN ISOLATORWEG

 

Op deze pagina slechts enkele foto's van de werkzaamheden van de  uitbreiding en aanleg van de nieuwe sporen voor het emplacement Isolatorweg ten behoeve van de nieuwe Amsterdamse metro M5.  De metrotreinen die voor de komst van de M5 hier werden opgesteld waren per treindeel  iets meer dan 40 meter lang en konden tot maximaal 4 treinstellen aan elkaar worden gekoppeld of achter elkaar op één spoor worden gestald. Voor het aantal treinstellen wat op dat moment in gebruik was, was het emplacement met vier sporen naast elkaar voldoende.  Deze nieuwe metrotreinstellen zijn 120 meter lang.  En één treinstel (M5) past dan ook maar op één spoor. Dus om het volledige nieuwe wagenpark te kunnen stallen moest er een ingrijpende metamorfose plaatsvinden van het emplacement.

 

Als bestuurder was ik natuurlijk dagelijks op het metro eindpunt van de ringlijn lijn 50 aan ITW (afkorting van Isolatorweg). hierdoor was ik in de gelegenheid om iedere dag even vooraf, na mijn dienst of in de pauze even naar beneden te lopen en foto's te maken.  Immers zoals het met vele projecten gaat, als het klaar is zie je "niets" meer van de werkzaamheden terug.  zoals met de aanleg van de 2e Coentunnelweg, reconstructie van het Carrascoplein etc. 

 

Ten tijde van deze werkzaamheden heb ik exact 100 dagen foto's gemaakt. Dat betekend dan ook 100 mappen met foto's.  De eerste foto's heb ik gemaakt

op 4 maart  2013 en  de laatste dag  dat ik foto's maakte was op  5 februari  2015.  Ruim 2200 foto's.  Dus heb ik per dag de beste foto's uitgezocht om ze op volgorde van dag-datum toch maar te plaatsen. Het hele project heeft ongeveer 2 jaar geduurd. 

 

En omdat bewegende beelden meer zeggen dan foto's heb ik alle filmfragmenten achter elkaar gezet tot een mooi overzicht van "hoe" bepaalde werkzaamheden zijn uitgevoerd. Zie onderaan de tekst mijn logo. Klik op mijn  logo onderaan de tekst en deze linkt door naar de film op Facebook.

 

Op 13 juli 2016, na pas één jaar nadat ik mijn laatste foto's had gemaakt werd het slotstuk de "naamplaat ISOLATORWEG" boven de voetgangers- en fietstunnel ingehangen.  Hoewel ik goede contacten had met de uitvoerders en opzichters, was men helaas  vergeten mij  hierover te informeren. Maar met dank aan BAM CIVIEL, heb ik toch een paar foto's gekregen van het inhijsen van dit enorme stuk beton.

 

Ook heb ik diverse filmpjes gemaakt met mijn fotocamera of soms als ik geen camera bij mij  had met mijn mobiele telefoon. Dit heb ik samengevoegd tot één film. want er zijn werkzaamheden waarvan men géén idee heeft dat het op die manier in zijn werk ging.  het is op dit moment niet mogelijk om hier de film te plaatsen. Hieronder een link naar Facebook waar ik de film op heb geplaatst. Duur is ongeveer 58 minuten maar is de moeite waard om te bekijken.

"klik op logo voor de film-link naar Facebook