OP DEZE PAGINA MIJN ZELF ONTWORPEN EN AANGEPASTE PAPERCRAFT MODELLEN.

 

Mijn website heb ik gemaakt vanwege de fotografie en de reportages die ik maak. Doordat ik vanwege mijn grootste hobby fotografie, mij nogal bekwaam heb gemaakt in het fotoshoppen, heb ik met diverse fotoprogramma's enkele papieren modellen aangepast en/of bewerkt. 

Ik ben nogal een creatief persoon waarbij mijn creativiteit nogal eens met mijn gedachten op hol slaat.   Ik noem deze dan altijd afkortend als grap mijn "CREA".

 

Zo heb ik mijn Crea gebruikt om van een standaard DAF truck met oplegger als een soort visitekaartje in het groot te maken om deze als kant-en-klaar model te geven aan relaties.  Juist door mijn fotoshop ervaring en mijn Crea kwam deze gedachten bij mij op om deze Combinatie met mijn logo en mijn website naam er op te maken.   zie de foto's.  Al deze foto's staan ook in het overzicht van  "AL MY PAPERCRAFT MODELS"

 

klik op foto voor grote weergave

 

Als verwoed verzamelaar van papieren bouwplaten kwam ik dus ook een site tegen waar ik nu dus meer dan 1000 HY modellen heb gedownload. 

Nadat ik alweer enkele jaren later de Citroën HY modellen aan het verzamelen was zag ik bij diverse modellen  van deze HY  ook diverse reclames op het dak hadden staan.   Zoals een tube, een flacon, een pan en andere zaken op het dak.   Toen begon mijn Crea te werken en bedacht ik dat het misschien leuk zou zijn om een zwarte HY te maken met ook mijn logo en tekst op de zijkanten. Net zoals de Daf truck met oplegger.  Maar mijn Crea ging verder en bedacht dat het misschien ook wel leuk zou zijn als ik mijn BEELDJE als log op het dak moest komen.  Hiervoor gebruikte ik de standaard zwarte HY. En aldus geschiedde.  Zie de foto's hieronder.

 

klik op foto voor grote weergave

 

Maar hier bleef het niet bij.  Mijn Crea sloeg weer eens toe nadat ik een VW T2 bus Snowcat had gemaakt.  Deze VW bus stond op rupsbanden en was met een soort sneeuwdiorama uitgevoerd.  Dit is een écht bestaande VW T2 bus die vanwege een reclame campagne was omgebouwd als SnowCat.   Kort na het bouwen van deze standaard groene HY  leek het mij een kick om een HY als een Snowcat te maken.   Maar ik had niet eerder een Citroën HY gemaakt.  Dus begon ik eerste maar eens om een gewone standaard groene HY. te maken.  Deze foto's staan ook als voorbeeld op de pagina " UITLEG FREE DOWNLOADS CITROËN HY PAPRCRAFT" (Zie Module 04)

Hieronder de foto's van de VW T2 SnowCat  die ik als voorbeeld had om naar dit model een Citroën HY na te maken.  

 

klik op foto voor grote weergave

 

Om het model HY in de SnowCat uitvoering te maken moest ik het onderstel en de wielen met rupsbanden van deze VW gebruiken. Maar deze pasten qua lengte niet onder de standaard HY. Ik had bedacht dat de HY als SnowCat  een "witte" uitvoering moest worden.   Mijn Crea ging verder en in mijn gedachten zag ik precies HOE de HY moest worden.  Ik nam als voorbeeld een witte standaard HY. En via mijn fotoshop programma heb ik de carrosserie aangepast door hem te verlengen.  Dat was nog een werkje om het onderstel daaronder passend te krijgen.  Uiteindelijk paste het onderstel met rupsbanden onder de HY.  Ik heb de onderste lijn aangepast, er ramen en dakraam er in getekend, een bagage rek van een Hy Camping gebruikt. Deze heb ik moeten aanpassen, met een tent/bepakking er op.  Verder de bullbar voorop, koplampen aangepast. En nog een beugel op dak va cabine waar eigenlijk nog drie antennes op moesten. Die had ik wel getekend maar vergeten hier er op te plakken.  Verder heb ik tijdens de bouw kleine aanpassingen moeten doen om het passend te krijgen.

 

Tot slot vond ik dat het best nog wel wat specialer mocht. En nadat ik een film had gezien over het redden van de ijsberen web ik de afbeeldingen en tekst er op geshopt.   Ik was alleen vergeten om de VW tekst op de rand van de sneeuw diorama aan te veranderen in CITROËN HY SNOWCAT.  Al met al toch een aparte Hy geworden. zie de foto's.  Later heb ik deze HY SNOWCAT nog eens voor een tweede keer gemaakt mét de  antenne en het zwaailicht op de dakbeugel toegevoegd.  Ook een dakraam er op en open gemaakt, ook een trapje op de achterkant en de schuifdeur op de rechterkant ontbrak nog. Laatste vier foto's.

 

klik op foto voor grote weergave

 

Nu had ik al enige tijd in gedachten om de mooie rode Coca-Cola HY te maken. En zo geschiedde om deze ook te maken.  Na dat hij klaar was sloeg mijn Crea weer even op hol.  Ik had diverse uitvoeringen van de HY gezien met een aanhanger er achter.......dus je voelt hem al aankomen.  Sjohnny most er een aanhanger achter hebben.  Dat was minder moeilijk dan de Snowcat aanpassen.  Het dak van de cabine heb ik er af gesneden, De achterkant van de bus heb ik aangepast en wat veranderd en die als vóórkant van de aanhanger gebruikt. Immers het model va de achterkant past precies als voorkant voor de aanhanger.  de rest van de aanhanger is hetzelfde als van de Carrosserie van de HY zelf.   Even de dissel van een aanhanger geleend en KLAAR was de Coca-Cola wagen met aanhanger.  UNIEK TÓCH?

 

klik op foto voor grote weergave

 

Omdat ik buschauffeur ben geweest bij GVB Amsterdam leek het mij leuk om mijn visie op een Citroën HY BUS in GVB uitvoering te maken.  Het fotografische plak een knipwerk was niet het moeilijkst. De moeilijkheid is het maken van het model zelf. Zoals eerder beschreven in het maken van DE GROENE CITROËN HY was het maken van de (dubbele)  wielbakken achter een ramp. Al heb ik later er wel een goede beschrijving van gevonden. Er zitten een aantal vierkante onderdelen bij. Waarschijnlijk verstevigingschotten.  die ik deze keer wél heb geplaatst in de bus. Na deze bus heeft mijn Crea nog wel een paar ideeën, maar dat komt later.

 

klik op foto voor grote weergave

 

Ik moet nog wel even tussendoor zeggen dat ik alle voertuigen altijd op Glossy fotopapier afdruk. Reden is dat een auto moet glimmen.  Ook de kleuren zijn bij glans fotopapier mooier en dieper.  Nadeel van glans is dat je zeer voorzichtig moet zijn met morsen van lijm. Je krijgt sneller vlekken.  En Glossie fotopapier verkleurt toch sneller dan standaard mat papier.  Zo bleek de zwarte John-Statue HY na verloop van tijd te verkleuren in roze?  Dus drukte ik de witte HY als Snowcat op mat papier.  

 

AMSTERDAMSE ZILVERMEEUW METRO

Hieronder foto's van de Amsterdamse metro Zilvermeeuw.  

voor het maken van deze metro modellen heb ik gebruik gemaakt van een donormodel van de Canon treinen uit de "kleine stad".  Via mijn fotoprogramma en fotoshop kunde heb ik met behilp van foto's deze Amsterdamse metro's van het type  "Zilvermeeuw  heb nagemaakt.  Ze reden er in twee uitvoeringen. In een met rode deuren en na de verandering van de huisstijl van GVB werden o.a. de deuren in blauw uitgevoerd.

 

Deze DAF EF-SC  truck is er in een in de uitvoering van de firma Boeledrie. Bij het zien van een andere bouwplaat van de forma BINCX waar ook deze zelfde type truck was afgebeeld en er twee trailers bij stonden afgebeeld die ook als free downloads konden worden gedownload bedacht ik mij dat ik deze twee trailers van donker blauw ook kon omzetten naar deze mooie turquoise kleur.   Omdat ik deze truck van de firma Boeledrie heb ik van een derde as voorzien. Deze truck wilde ik samen met de dieplader trailer als een zwaar transport combinatie wilde maken,  wilde ik daar de dieplader ook in de zelfde kleur maken.  Zodoende heb ik bij de truck een derde as toegevoegd in mijn tekenprogramma en heb ook de dieplader in het zelfde programma de turquoise kleur gemaakt.  Ook heb ik aan de truck aan beide zijden spiegels toegevoegd. Tot slot heb ik twee uitvoeringen gemaakt De originele met twee achterassen en de uitvoering met drie achterassen. Beiden heb ik met de twee trailers gemaakt. De dieplader en de trailer met de drie assen de "staaltransport" trailer.

 

klik op foto voor grote weergave

Een zwaar transport in een zware militaire uitvoering.

Na het maken van deze zwaar transport trailer en de verzwaarde truck wilde ik hem ook eens maken in een militaire uitvoering. Ik heb al eerder een DAF truck met trailer in een leger kleur gemaakt.  Wat ik bij deze truck heb gedaan is de basis van de dir assen toegepast op een ander type DAF truck. Ik heb er wel weer drie achter assen aan toegevoegd, heb er een nieuwe gril voor getekend, en heb hier ook enkele militaire tekens aan toegevoegd.  

 

Verder heb ik achter de cabine een unit toegevoegd die ik uit een ander model heb gekopieerd (geleend). ik heb de uitlaten van die unit weggelaten en er échte uitlaten voor in de plaats gemaakt. Deze uitlaten heb ik gemaakt door in kleur twee kleine rolletjes te maken en de top schuin afgesneden. Hierdoor ontstond er een beeld van twee zware uitlaten.  Ook heb ik er een reservewiel aan toegevoegd die ik tegen de unit tussen de uitlaten heb geplakt.  verder heb ik zowel de legerkleur op de truck en de trailer toegepast.

 

omdat ik al een zg oud militair voertuig had gemaakt "ook" in de schaal van 1:50 paste deze mooi op de trailer. Hiermee heb ik een mooie legercombinatie gemaakt. Enige nadeel is dat ik deze combinatie op "glossy" fotopapier heb afgedrukt. Reden was dat de legerkleur op glossy fotopapier heb afgedrukt is dat de "kleur"mooier was dan op "standaard" papier. Op standaard papier was de kleur erg lelijk licht (poepkleur).   Al met al toch een aardig model.

 

klik op foto voor grote weergave.

Hieronder drie foto's van de originele Citroën HY wijntruck met trailer.

Ook de Citroën HY truck en wijntrailer  heb ik zelf her ontworpen  en daar een langere en zwaardere versie van gemaakt. DE veranderingen zijn o.a.  verlengen van de truck en een dubbele achteras. Ook de trailer heb ik verlengd met een dubbele achteras.   De wijntank is een kopie (geleend) van een eerder gemaakte kerst stoomtrein. Deze stoomketel was "exact" dezelfde maat als die ik wilde gebruiken voor de wijntank.  

klik op het beeldje  om naar de pagina te gaan "MY PAPERCRAFT MODELS".   Daar staan meerdere vrachtwagens en opleggers op die ik zelf heb ontworpen en/of aangepast.

klik op het beeldje voor  GALERIJ