DIVERSE EXTRA FREE DOWNLOADS

 

De hieronder staan  diverse afbeeldingen inclusief de PDF bestanden. Het zijn modellen  die geen Citroën HY modellen zijn, maar die ik ook van de site heb gedownload zoals de Cutroën HY modellen. Onderstaande  zijn hier ook als free downloads te downloaden.

 

Hier direct onder zes display's om een bijbehorende Citroën HY model op te plaatsen. 

klik op foto voor vergroting

Base Para HY
PDF – 361.0 KB 46 downloads
Base Para HY Atlas 83
PDF – 441.5 KB 53 downloads
Base Para HY Camille
PDF – 469.5 KB 44 downloads
Base Para HY Leman J P
PDF – 550.5 KB 41 downloads
Base Para HY Papadenati
PDF – 503.4 KB 36 downloads
Base Para HY Pascal
PDF – 518.7 KB 36 downloads
CITROEN CF 4 001 GEEL
PDF – 1.6 MB 45 downloads
Citroen C 4 F Waterman
PDF – 1.8 MB 42 downloads
Citroen C 4 F Laitier
PDF – 2.6 MB 40 downloads
Citroen C 4 F MONSAVON
PDF – 1.7 MB 46 downloads
CITROEN C 4 F MICHELIN BLAUW
PDF – 1.7 MB 48 downloads
CITROEN C 4 F 002 MATTIE ROOD
PDF – 1.6 MB 40 downloads
Citroen C 4 F Lustucru
PDF – 2.5 MB 47 downloads
Citroen C 4 F MAGGI
PDF – 1.7 MB 37 downloads
H Ybride Dodge Depanneuse Garage Renault
PDF – 980.6 KB 53 downloads
Garage Tubeville Papercraft Merge
PDF – 27.0 MB 45 downloads
Planches Accessoires
PDF – 496.7 KB 37 downloads
Pieces SAV Malles
PDF – 1.4 MB 43 downloads
Y 009 Bis Hy Boite Modele Papier
PDF – 208.7 KB 34 downloads
HY Absolu Blanc
PDF – 1.8 MB 44 downloads
Renault 1000 KG POIVROCHINOIX Merged
PDF – 9.8 MB 43 downloads

HY CITROËN  GEBOUWEN  EN  DIORAMA'S

St HY Le Beau Auberge Familiale Correction
PDF – 1.1 MB 43 downloads
St HY Le Beau Banque
PDF – 563.7 KB 38 downloads
St HY Le Beau Concession HY
PDF – 3.6 MB 44 downloads
St HY Le Beau Gendarmerie
PDF – 766.1 KB 39 downloads
St Hy Le Beau Lanty Sur Aube
PDF – 1.5 MB 40 downloads
St HY Le Beau Mairie Perception Sous Prefecture
PDF – 1.0 MB 39 downloads
St HY Le Beau Patissier Confiseur Chocolatier
PDF – 542.7 KB 34 downloads
St HY Le Beau Postes Et Telecomunications
PDF – 1.3 MB 39 downloads
CITROEN KRAINE TRUCK BLEU Merged
PDF – 4.2 MB 51 downloads
VS 012 Traction Suze
PDF – 2.3 MB 44 downloads
VS 012 Traction Suze
PDF – 2.3 MB 37 downloads
VS 013 TRACTION ZWART
PDF – 1.7 MB 44 downloads
VS 013 Citroen Traction Avant Blanc
PDF – 10.6 MB 41 downloads
Le TUB Ambulance Grise
PDF – 105.9 KB 36 downloads
Le TUB Standard 2
PDF – 119.7 KB 44 downloads
TB 004 A Le TUB PINDER
PDF – 1.5 MB 49 downloads
Garage Shell 01 Merged
PDF – 4.0 MB 43 downloads

EIGEN CREATIES

Hieronder de laatste eigengemaakte,  aangepaste en ontworpen modellen.

klik op alle foto's voor een vergroting.

Een kollega van mij de in zijn vrije tijd nog wel eens een bloementansport  rijdt van Amsterdam naar Hamburg vroeg mij of ik  voor hem ook een truck kon maken zoals een waarin hij rijdt.   Omdat het een hobby is van mij heb ik die  als cadeautje  voor hem gemaakt. Helaas heb ik niet de juiste hoogte kunnen maken. Van zowel de truck als de trailer moet de opbouw hoger.  Van de trailer is het wel gelukt maar   de hoogte van de truck  wordt nog aan gewerkt.

 

Onderstaande foto's zijn van een aangepaste DAF truck met trailer die ik heb voorzien van eigen logo en opschrift.  Ik heb  deze gemaakt en weggegeven aan CameraNU.nl  in Urk voor de service.   Nu ik recentelijk de Citroën HY heb gezien in honderden uitvoeringen wilde ik ook een HY in mijn Johh Statue uitvoering maken. De HY op glossy fotopapier afgedrukt.  De rode wielen en lampen op dak zijn van de A-Team HY en zijn 1 x op glossy en 1 x op mat papier geprint. Glossy om de glans op de rode velgen te behouden en mat om de band met tekst als ring uitgesneden en op de band geplakt. Immers banden glimmen niet.

Mijn beeldje op het dak van de Zwarte Citroën HY  is één keer normaal en een keer gespiegeld gekopieerd. Daarna uitprinten en de witte zijden op elkaar geplakt.

 

 

Ook voor de viskraam  waar wij bij vader en zoon altijd bijzonder lekkere vis eten heb ik een truck en trailer gemaakt met hun logo en een beetje fantasie.

Deze heb ik in de originele grootte voor Paul senior gemaakt .  Bij toeval was senior jarig ,wat ik echt niet wist, dus was het een leuk cadeautje voor hem. Een maand later was Paul junior jarig en heb later voor hem een kleine uitvoering gemaakt.  Later hadden ze een nieuwe  Mercedes Vito als bedrijfsauto met nieuwe reclame en tekst er op.  Deze tekst en foto heb ik ook weer verwerkt in een nieuwe truck met trailer.

 

Zo ben ik ook op het idee gekomen om de truck met oplegger  te maken met een Trauma helicopter erop van de ANWB.  Deze is redelijk gelukt. Logo's en teksten van Internet gekopieerd. De helicopter was een in leger kleur en die heb ik ook op de pc in geel gemaakt.

In mijn bestand heb ik ook een hele serie VW busjes T1 en 2.  Eén van deze modellen is een VW bus als snowcat op rupsbanden. Vanwege mijn ervaring in het fotobewerken en dit toepassen op mijn modellen  zoals hierboven en bij het bekijken van deze VW Snowcat bedacht ik mij dat het leuk zou zijn als ik zoiets in een Cirtoën HY zou maken.  Dit had gevolgen. Ik nam een standaard witte Citroën HY.  Rekte de carrosserie uit, maakte de zijkanten lager en bracht er foto en tekst op aan.  Leende van de Citroën HY camping "vert" het bagagerek op het dak.  En paste wat kleine details toe. Helaas versneed ik het  trapje van de camping uitvoering.   

 

Ik kopieerde het onderstel, de wielen met rupsbanden uit het bestand van de VW bus. Ik moest het HY model 3x overmaken omdat de lengte van de carrosserie niet klopte.  De rupsbanden paste niet in de lengte onder de carrosserie.  Uiteindelijk is het dan toch gelukt. Even nog een Bullbar voorop. Het de latjes van het bagagerek in de pc bruin gemaakt en alle latjes uitgesneden.  De zg. bruine tent in het rek wit gemaakt. In de sneeuw past een bruine tent niet.  Uiteindelijk een hylarisch model geworden.  O ja, de diorama was ook van de VW bus, maar heb daar de tekst niet van aangepast, het diorama was alleen even voor het plaatje.