PAGINA 2. ZELF ONTWORPEN PAPERCRAFT MODELLEN.

 

Ik moet nog wel even tussendoor zeggen dat ik alle voertuigen altijd op Glossy fotopapier afdruk. Reden is dat een auto moet glimmen.  Ook de kleuren zijn bij glans fotopapier mooier en dieper.  Nadeel van glans is dat je zeer voorzichtig moet zijn met morsen van lijm en vinger afdrukken.  Je krijgt sneller vlekken.  En Glossy fotopapier verkleurt toch sneller dan standaard mat papier.  Zo bleek de zwarte John-Statue HY na verloop van tijd te verkleuren in roze?  Dus drukte ik de witte HY als Snowcat op mat papier.  

 

 

AMSTERDAMSE ZILVERMEEUW METRO

Hieronder foto's van de Amsterdamse metro Zilvermeeuw.  

voor het maken van deze metro modellen heb ik gebruik gemaakt van een donormodel van de Canon treinen uit de "kleine stad".  Via mijn fotoprogramma en fotoshop kunde heb ik met behilp van foto's deze Amsterdamse metro's van het type  "Zilvermeeuw  heb nagemaakt.  Ze reden er in twee uitvoeringen. In een met rode deuren en na de verandering van de huisstijl van GVB werden o.a. de deuren in blauw uitgevoerd.

 

Deze DAF EF-SC  truck is er in een in de uitvoering van de firma Boeledrie. Bij het zien van een andere bouwplaat van de forma BINCX waar ook deze zelfde type truck was afgebeeld en er twee trailers bij stonden afgebeeld die ook als free downloads konden worden gedownload bedacht ik mij dat ik deze twee trailers van donker blauw ook kon omzetten naar deze mooie turquoise kleur.   Omdat ik deze truck van de firma Boeledrie heb ik van een derde as voorzien. Deze truck wilde ik samen met de dieplader trailer als een zwaar transport combinatie wilde maken,  wilde ik daar de dieplader ook in de zelfde kleur maken.  Zodoende heb ik bij de truck een derde as toegevoegd in mijn tekenprogramma en heb ook de dieplader in het zelfde programma de turquoise kleur gemaakt.  Ook heb ik aan de truck aan beide zijden spiegels toegevoegd. Tot slot heb ik twee uitvoeringen gemaakt De originele met twee achterassen en de uitvoering met drie achterassen. Beiden heb ik met de twee trailers gemaakt. De dieplader en de trailer met de drie assen de "staaltransport" trailer.

 

klik op foto voor grote weergave

Een zwaar transport in een zware militaire uitvoering.

Na het maken van deze zwaar transport trailer en de verzwaarde truck wilde ik hem ook eens maken in een militaire uitvoering. Ik heb al eerder een DAF truck met trailer in een leger kleur gemaakt.  Wat ik bij deze truck heb gedaan is de basis van de dir assen toegepast op een ander type DAF truck. Ik heb er wel weer drie achter assen aan toegevoegd, heb er een nieuwe gril voor getekend, en heb hier ook enkele militaire tekens aan toegevoegd.  

 

Verder heb ik achter de cabine een unit toegevoegd die ik uit een ander model heb gekopieerd (geleend). ik heb de uitlaten van die unit weggelaten en er échte uitlaten voor in de plaats gemaakt. Deze uitlaten heb ik gemaakt door in kleur twee kleine rolletjes te maken en de top schuin afgesneden. Hierdoor ontstond er een beeld van twee zware uitlaten.  Ook heb ik er een reservewiel aan toegevoegd die ik tegen de unit tussen de uitlaten heb geplakt.  verder heb ik zowel de legerkleur op de truck en de trailer toegepast.

 

omdat ik al een zg oud militair voertuig had gemaakt "ook" in de schaal van 1:50 paste deze mooi op de trailer. Hiermee heb ik een mooie legercombinatie gemaakt. Enige nadeel is dat ik deze combinatie op "glossy" fotopapier heb afgedrukt. Reden was dat de legerkleur op glossy fotopapier heb afgedrukt is dat de "kleur"mooier was dan op "standaard" papier. Op standaard papier was de kleur erg lelijk licht (poepkleur).   Al met al toch een aardig model.

 

klik op foto voor grote weergave.