RINGSTEKEN HOORN 2008

 

Ongeveer een maand voordat het ringsteken begon had ik net een nieuwe camera gekocht, Dit evenement was voor mij een mooie gelegenheid om deze folklore op foto te zetten.

Nu moet je weten dat ik "hélemaal niets" met paarden heb.  Maar ik heb nu eenmaal fotografie als hobby.  En het is een mooi onderwerp om foto's van te maken en voor mij op dat moment al helemaal om mijn nieuwe camera uit te proberen. Het was de éértse keer dat ik dit evenement fotografeerde en had geen idee dat er nog velen zouden volgen. Maar de foto's waren voor mij geslaagd. En na kontakt met het evenementen buro van Judit den Hartog  heb ik toen óók voor de éérste keer deze op Facebook gezet. Doordat ik hier zeer veel en positieve reakties op kreeg, besloot ik om het volgende jaar weer foto's te maken. helaas heb ik 2009 over moeten slaan omdat ik toen geen vrijaf kon krijgen van mijn werkgever.  Maar ik heb zo goed als opvolgend, ieder jaar foto's van het Ringsteken gemaakt.  

 

Door de kontakten die je krijgt krijg je de vraag maak je ook foto's in Enkhuizen? Je voelt hem al, dus ook naar Enkhuizen.  Enkhuizen komt vrijwel direkt na het ringsteken in Hoorn. Voor zover mogelijk ik in de gelegenheid was, heb ik ook in Enkhuizen het ringsteekevenement gefotografeerd.  Het bleef alleen niet bij Hoorn en Enkhuizen.  later volgde Medemblik, Schagen, Bakkum en op dit moment als laatse Alkmaar tijdens het jaarlijkse  "Alkmaar Ontzet". 

 

klik op foto voor grote weergave

klik op logo voor overzicht pagina ringsteken