Ringsteken Enkhuizen 15 SEPTEMBER 2022

 

Eindelijk na twee jaar was er op deze dag weer het jaarlijkse ringsteken in Enkhuizen.  Alhoewel het "jaarlijks" hier een onderbreking had van twee jaar door de Corona  virus.  Maar we waren blij dat het toch eindelijk na twee jaar weer kon doorgaan.  Voor mij was het toch weer lastig om de dag fysiek te volbrengen.

 

Na een hete zomer periode was het weer toch wel aardig aan het veranderen. Regen was al regelmatig met enkele buien op komst.  Dus was het te hopen dat de regen wegbleef. Gelukkig bleef het droog op een enkelspatje na. Maar daar smelten we niet van. Het was droog en en dat was het belangrijkste en gelukkig ook niet tropisch warm zoals we de laatste weken hebben gehad.  Het was weer een gezellige dag en de deelnemers en het publiek was enthousiast.

 

Wat mij wel weer als voorgaande jaren opviel was dt je toch steeds weer dezelfde deelnemers ziet. Slechts een stuk of vijf waren nieuw die ik nog niet eerder had gezien.

 

Nu wil het dat ik om de twee jaar,  en bij toeval,  tijdens het ringsteken  weer een nieuwe camera had.  Ook nu had ik weer een nieuwe camera aangeschaft. Niet dat de ander mij niet beviel, maar vanwege de grootte en het gewicht waar je steeds mee rondloopt. En naarmate je ouder wordt wordt ook ieder grammetje meer ook te veel.  Dus had ik in mei besloten om mijn Canon 90 D in te ruilen voor (wederom)  weer een Canon  camera. Nu voor de  spiegel loze "mirrorless"  Canon M50 MK II en een 18-150mm IS, een 15-45mm IS. met deze combinatie heb ik deze reportage gemaakt.

 

Maar tijdens het fotograferen met deze nieuwe camera was het toch wel even heel anders fotograferen dan ik gewend was met de vele andere spiegelreflexen die ik heb gehad.  De Canon 90 D miste ik op deze dag toch wel heel erg. Maar dat is voor de lezer en bezoeker hier eigenlijk van minder belang.

 

Ik hoop bij het zien van de foto's dat deze serie  bevalt. Ik heb in ieder geval geprobeerd mijn best te doen om er toch een leuk overzicht van deze dag van te maken.

Zo heb ik ook geprobeerd om een foto te maken van het moment "vóórdat" de lans de ring raakt en dan dat de lans de ring heeft "gestoken".

 

Afsluitend aan deze serie mag een serie mag een selfie me de burgemeester van Enkhuizen de heer Eduard van Zuijlen niet ontbreken.

 

klik op een foto voor grote weergave

klik op logo om terug te gaan naar overzichtspagina