wordt nog aan gewerkt!

BEZOEK AAN RENBAAN DUINDIGT

Tijdens de reportage van de nachtrit van de "Hoofdstad Aanspanning Amsterdam" op 14 juli 2018,  had ik geprobeerd om met de voorbij rijdende rijtuigen het beeld méé te trekken, het zg. pannen.  Omdat ik dat eigenlijk voor het eerst deed had ik daar nog niet zo'n ervaring in. Maar er waren toch wel een paar leuke foto's bij.

Toen bedacht ik mij als je dat bij paarden wilt doen die snel zijn of hard lopen, dan is er maar één plaats waar je dat kan doen. En dat is op de renbaan van Duindigt.

Dus even geGoogled  op Duindigt. En kwam daar de naam van Wim Huybers tegen.  Wim Huybers, vader van o.a.  twee zoons die in de voetsporen van hun vader hun weg hebben gevonden.  Wim Huybers is een begrip in de fotowereld en ook met name in de paardensport.  Wim en  zoons hebben daar al een behoorlijke naam gevestigd.  Dus contact gezocht met Bas Huybrechts, één van de zoons.  Eerst even via de e-mail en later telefonisch.  Wat een sympathieke man. Was erg enthousiast naar mij en vond het leuk dat ik daar op Duindigt eens foto's wilde maken. Afspraak gemaakt en ben uiteindelijk op 8 augustus 2018 naar Duindigt gegaan.  Ik werd hartelijk en vriendelijk ontvangen door Bas.  Na even wat babbelen heeft hij mij langs de baan een plek gewezen op de grasbaan waar ik kon staan. Er is een zandbaan in het midden en er omheen loopt een grasbaan.  Dus ik moest wel even opletten dat als er op het gras werd gereden dan moest ik wel even van de baan af.  

 

Zelf is hij de huisfotograaf van de rennen.  En omdat er nu ook races waren had hij zijn aandacht daar voor nodig. Het was een redelijk mooie dag met een klein spatje regen. Ik heb hier dus voor het eerst geprobeerd om de zeer snel rennende paarden met de sulky's in een meetrekkende beweging te fotograferen. 

 

Helaas had ik op dat moment nog geen goede lens om op "die" afstand de hard rennende paarden dichterbij te halen. Maar goed.  Ik heb toch de poging kunnen wagen om meetrekkende foto's te maken.  Grappig was dat er op een gegeven moment ook kinderen met pony's met sulky ook een kleine race hielden.  Ach ja als de ouders dit doen gaan de kinderen ook hierin mee. Uiteindelijk toen ik de foto's zag was ik voor de  eerste keer wel tevreden. Natuurlijk kan het beter, maar dan moet ik er nog een keer naar toe. 

Hieronder de paar foto's die ik op Duindigt heb gemaakt.  Al met al een fijne dag en dank aan  Bas Huybers.

 

klik op een foto voor een vergroting

klik op logo voor galerij