BEZOEK AAN DE KONINKLIJKE STALLEN

 

Na het tweede jaar dat ik foto's had gemaakt van het Ringsteek evenement in Hoorn en Enkhuizen had ik een goed contact opgebouwd met de voorzitter Jaap Mus, van de vereniging "Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland".  Vanwege de goede verhouding met Jaap Mus werd ik op een gegeven moment lid van deze vereniging.

 

Tijdens een ledenvergadering werd er gesproken over een bezoek aan de Koninklijke Stallen in Den Haag. Dit bezoek was alleen voorbehouden aan leden van de vereniging. Nu was dus het geluk dat ik ook recentelijk lid was geworden. Je voelt hem al aankomen, dat toen ik dát hoorde ik mij meteen heb opgegeven om mee te gaan. 

 

Dit was zo'n unieke gelegenheid die ik niet voorbij mocht laten gaan.

Het was vanwege de contacten die Jaap Mus had met de stalmeester van het Koninklijk huis, meneer Mr. Pieter Wiersinga. Het was bij hoge uitzondering dat wij in groepsverband een bezoek aan deze stallen mochten brengen. Dus mocht ik voor de vereniging met toestemming foto's maken.  Het heeft uiteindelijk geresulteerd in deze serie foto's die een samenvatting geven van het bezoek.

De foto's zijn met toestemming geplaatst.

 

Eens ben ik per e-mail benaderd door een autobedrijf die foto's van de Gouden Koets wilde hebben voor gebruik in een reclame. Ik heb keurig geantwoord dat dít "niet is toegestaan". De firma moest zich maar met de RVD in verbinding stellen. Tenslotte was ik al blij met de toestemming om te plaatsen en dan ga je daar geen misbruik van maken en je eigen naam beschadigen.

 

Zoals op ál mijn foto's op deze site staat  onderin duidelijk mijn fotonaam en datum van de foto's. Oók heb ik in deze serie foto's mijn logo als watermerk toegevoegd. Het is niet echt fraai, maar bemoeilijkt alsnog  om gebruik maken van een screenprint.  Zodat het kopiëren hierdoor wordt bemoeilijkt. 

 

klik op een foto voor een vergroting

klik op logo voor galerij