OP DEZE PAGINA MIJN ZELF ONTWORPEN EN AANGEPASTE PAPERCRAFT MODELLEN.

 

Mijn website heb ik gemaakt vanwege de fotografie en de reportages die ik maak. Doordat ik vanwege mijn grootste hobby fotografie, mij nogal bekwaam heb gemaakt in het fotoshoppen, heb ik met diverse fotoprogramma's enkele papieren modellen aangepast en/of bewerkt. 

Ik ben nogal een creatief persoon waarbij mijn creativiteit nogal eens met mijn gedachten op hol slaat.   Ik noem deze dan altijd afkortend als grap mijn "CREA".

 

Zo heb ik mijn Crea gebruikt om van een standaard DAF truck met oplegger als een soort visitekaartje in het groot te maken om deze als kant-en-klaar model te geven aan relaties.  Juist door mijn fotoshop ervaring en mijn Crea kwam deze gedachten bij mij op om deze Combinatie met mijn logo en mijn website naam er op te maken. zie de foto's

 

klik op foto voor grote weergave

 

Als verwoed verzamelaar van papieren bouwplaten kwam ik dus ook een site tegen waar ik nu dus meer dan 1000 HY modellen heb gedownload. 

Nadat ik alweer enkele jaren later de Citroën HY modellen aan het verzamelen was zag ik bij diverse modellen  van deze HY  ook diverse reclames op het dak hadden staan.   Zoals een tube, een flacon, een pan en andere zaken op het dak.   Toen begon mijn Crea te werken en bedacht ik dat het misschien leuk zou zijn om een zwarte HY te maken met ook mijn logo en tekst op de zijkanten. Net zoals de Daf truck met oplegger.  Maar mijn Crea ging verder en bedacht dat het misschien ook wel leuk zou zijn als ik mijn BEELDJE als log op het dak moest komen.  Hiervoor gebruikte ik de standaard zwarte HY. En aldus geschiedde.  Zie de foto's hieronder.

 

Maar hier bleef het niet bij.  Mijn Crea sloeg weer eens toe nadat ik een VW T2 bus Snowcat had gemaakt.  Deze VW bus stond op rupsbanden en was met een soort sneeuwdiorama uitgevoerd.  Dit is een écht bestaande VW T2 bus die vanwege een reclame campagne was omgebouwd als SnowCat.   Kort na het bouwen van deze standaard groene HY  leek het mij een kick om een HY als een Snowcat te maken.   Maar ik had niet eerder een Citroën HY gemaakt.  Dus begon ik eerste maar eens om een gewone standaard groene HY. te maken.  Deze foto's staan ook als voorbeeld op de pagina " UITLEG FREE DOWNLOADS CITROËN HY PAPRCRAFT" (Zie Module 04)

Hieronder de foto's van de VW T2 SnowCat  die ik als voorbeeld had om naar dit model een Citroën HY na te maken.  

 

Om het model HY in de SnowCat uitvoering te maken moest ik het onderstel en de wielen met rupsbanden van deze VW gebruiken. Maar deze pasten qua lengte niet onder de standaard HY. Ik had bedacht dat de HY als SnowCat  een "witte" uitvoering moest worden.   Mijn Crea ging verder en in mijn gedachten zag ik precies HOE de HY moest worden.  Ik nam als voorbeeld een witte standaard HY. En via mijn fotoshop programma heb ik de carrosserie aangepast door hem te verlengen.  Dat was nog een werkje om het onderstel daaronder passend te krijgen.  Uiteindelijk paste het onderstel met rupsbanden onder de HY.  Ik heb de onderste lijn aangepast, er ramen en dakraam er in getekend, een bagage rek van een Hy Camping gebruikt. Deze heb ik moeten aanpassen, met een tent/bepakking er op.  Verder de bullbar voorop, koplampen aangepast. En nog een beugel op dak va cabine waar eigenlijk nog drie antennes op moesten. Die had ik wel getekend maar vergeten hier er op te plakken.  Verder heb ik tijdens de bouw kleine aanpassingen moeten doen om het passend te krijgen.

 

Tot slot vond ik dat het best nog wel wat specialer mocht. En nadat ik een film had gezien over het redden van de ijsberen web ik de afbeeldingen en tekst er op geshopt.   Ik was alleen vergeten om de VW tekst op de rand van de sneeuw diorama aan te veranderen in CITROËN HY SNOWCAT.  Al met al toch een aparte Hy geworden. zie de foto's.  Later heb ik deze HY SNOWCAT nog eens voor een tweede keer gemaakt mét de  antenne en het zwaailicht op de dakbeugel toegevoegd.  Ook een dakraam er op en open gemaakt, ook een trapje op de achterkant en de schuifdeur op de rechterkant ontbrak nog. Laatste vier foto's.

 

Nu had ik al enige tijd in gedachten om de mooie rode Coca-Cola HY te maken. En zo geschiedde om deze ook te maken.  Na dat hij klaar was sloeg mijn Crea weer even op hol.  Ik had diverse uitvoeringen van de HY gezien met een aanhanger er achter.......dus je voelt hem al aankomen.  Sjohnny most er een aanhanger achter hebben.  Dat was minder moeilijk dan de Snowcat aanpassen.  Het dak van de cabine heb ik er af gesneden, De achterkant van de bus heb ik aangepast en wat veranderd en die als vóórkant van de aanhanger gebruikt. Immers het model va de achterkant past precies als voorkant voor de aanhanger.  de rest van de aanhanger is hetzelfde als van de Carrosserie van de HY zelf.   Even de dissel van een aanhanger geleend en KLAAR was de Coca-Cola wagen met aanhanger.  UNIEK TÓCH?

 

Omdat ik buschauffeur ben geweest bij GVB Amsterdam leek het mij leuk om mijn visie op een Citroën HY BUS in GVB uitvoering te maken.  Het fotografische plak een knipwerk was niet het moeilijkst. De moeilijkheid is het maken van het model zelf. Zoals eerder beschreven in het maken van DE GROENE CITROËN HY was het maken van de (dubbele)  wielbakken achter een ramp. Al heb ik later er wel een goede beschrijving van gevonden. Er zitten een aantal vierkante onderdelen bij. Waarschijnlijk verstevigingschotten.  die ik deze keer wél heb geplaatst in de bus. Na deze bus heeft mijn Crea nog wel een paar ideeën, maar dat komt later.

 

Ik moet nog wel even tussendoor zeggen dat ik alle voertuigen altijd op Glossy fotopapier afdruk. Reden is dat een auto moet glimmen.  Ook de kleuren zijn bij glans fotopapier mooier en dieper.  Nadeel van glans is dat je zeer voorzichtig moet zijn met morsen van lijm. Je krijgt sneller vlekken.  En Glossie fotopapier verkleurt toch sneller dan standaard mat papier.  Zo bleek de zwarte John-Statue HY na verloop van tijd te verkleuren in roze?  Dus drukte ik de witte HY als Snowcat op mat papier.  

 

AMSTERDAMSE ZILVERMEEUW METR

Hieronder foto's van de Amsterdamse metro Zilvermeeuw.  

klik op het beeldje  om naar de pagina te gaan "MY PAPERCRAFT MODELS".   Daar staan meerdere vrachtwagens en opleggers op die ik zelf heb ontworpen en/of aangepast.

klik op het beeldje voor  GALERIJ