WAT ZIJN PAPERCRAFTS?

 

Allereerst even wát zijn "PAPERCRAFTS?"

 

Als hobby heb ik fotografie. Maar ik heb ook een tweede hobby en dat is het maken van papieren bouwplaten, beter bekend onder de Engelse noemer "Papercraft".

Om mijn tweede hobby te laten zien, heb ik op mijn site ook alle papieren modellen (op de pagina MY PAPERCRAFT MEDELS  geplaats die ik in de afgelopen tijd heb gemaakt.

Zie logo 01. onderaan de pagina.

 

In de wereld van papieren modellen is een enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan modellen. 

Papierenbouwplaten zijn op internet te vinden onder de Engelse aanduiding "Papercrafts".  Of het nu gaat om auto's, boten, vliegtuigen, huizen, dieren etc. noem maar op.  Alles is te vinden op het internet. En heel veel is te vinden onder de noemer "free download" als je op Google invult "papercraft…......" En op de puntjes invullen wat je wilt, bv, papercraft trucks,... cars, ...trains, ...airplains, ...ships, ...tanks, ...dols etc. etc. dan krijg je heel veel te zien.     Zelf heb ik een bestand van meer dan 7000 papercraft bestanden.  Ik heb van alles wel wat.  Alles wat rijdt, vaart, vliegt, poppetjes en alles wat valt onder architectuur of onroerend goed. In vele soorten en ook mechanisch beweegbare bouwplaten.  Alles wat zich voortbeweegt in de ruimste zin des woord' s.  Noem het en ik heb het waarschijnlijk wel.  

 

Al mijn bouwplaten die ik heb gemaakt zijn "free downloads".  Dat betekend dat je ze vrij zonder kosten kunt downloaden.  Zo kwam ik via internet een enorme hoeveelheid van de Citroën HY bestelwagen tegen. In het Engels wordt een bestelauto "VAN" genoemd. 

 

Van deze serie bouwplaten van deze Citroën HY heb ik meer dan 1000 modellen kunnen downloaden.  Al deze bouwplaten van deze Citroën HY zijn PDF bestanden en zijn gratis als "Free Downloads te downloaden.  

 

Omdat ik ook heel veel "gratis" heb kunnen en mogen downloaden wil ik met deze pagina's van de Citroën HY  ook anderen de gelegenheid geven om deze leuke modellen gratis te downloaden.

 

Een bouwplaat maken van de Citroën HY.

Nu heb ik al meerdere papieren uitvoeringen van de Citroën HY gemaakt. En helaas bij alle modellen is het irritant dat er nergens een bouwbeschrijving bij zit hoe je de wielbakken moet maken.  Ook zijn er onderdelen bij wat een vraagreken is wáár en hoe je die moet maken en plakken. Dus moet je goed kijken hoe je moet snijden knippen en plakken.  En dat is jammer want het kan dan zijn dat het model niet het resultaat geeft wat het moet zijn.

Toch heb ik een standaard groene model HY kunnen maken (ZIE DE FOTO'S HIERONDER) hier heb ik beschrijving voor beschreven om anderen te helpen hoe deze te maken.  Klik op logo het schaartje onderin .

 

Kik op mijn logo om al mijn papieren modellen te bekijken die ik heb gemaakt op de pagina "MY PAPERCRAFT MODELS"

 

Klik op mijn logo en bekijk de pagina met "MY PAPERCRAFT MODELS"

Klik op log voor UITLEG OVER FREE DOWNLOADS CITROËN HY PAPERCRAFTS