UITLEG OVER DE PAGINA'S MET DE 

FREE DOWNLOADS CITROËN HY PAPARCRAFT

 

Voor zover mogelijk heb ik bijna alle Free Downloads papercraft modellen van de Citroën HY  hier op mijn site geplaatst.  Voor alle pagina's met de Free Downloads geldt dat deze "gratis" zijn te downloaden.  Ik heb zoveel mogelijk foto's van gebouwde modellen van de Citroën HY  als afbeelding geplaatst en worden  op de Free Download pagina's weergegeven.  Wanneer er géén afbeelding van een gebouwd model is   wordt een "gedeelte" van het PDF bestand weergegeven om een indruk te geven hoe het model er uit ziet.  Dit heb ik vooral gedaan wanneer twee modellen op elkaar lijken zodat aan de screenprint kan zien dat ze toch verschillend zijn.  

 

50 BESTANDEN PER PAGINA.

 Per pagina zijn er 50 bestanden geplaatst. Ik heb er voor gekozen om niet meer dan 50  bestanden per pagina te plaatsen.

Dit geeft het beste overzicht per pagina anders worden  het teveel op één pagina  worden de pagina's te lang en on overzichtelijk.

Bovenaan de pagina's zie je het aantal van de telling b.v. beginnend bij 001-050 dus iedere pagina telt vanaf  1-50, 51-100  etc.

 

VERGROTE FOTO WEERGEVEN

Klik op een foto van het model en deze wordt vergroot weergegeven. 

 

MODEL DOWNLOADEN

Onder iedere foto van het model staat een PDF bestand om te downloaden. Klik in dat bestand op het woord "Download" en het bestand wordt gedownload.

 

VOLGORDE OP NUMMER EN ALFABET

Voor alle bouwplaten geldt dat ik ze zo goed mogelijk op nummer en later op alfabetische volgorde heb geplaatst zoals ze in mijn pc zijn opgeslagen.  

Wanneer ik later alsnog nieuwe modellen en bestanden krijg zal ik ze op de aller laatste pagina   toevoegen.

 

Verder staan op pagina 18 en 19  nog andere modellen van zoals klassieke modellen  en huisjes  die als diorama bij de modellen passen.

nieuwe bestanden en modellen zullen op de laatste pagina (19) worden bijgevuld.

 

HELAAS GÉÉN BOUWBESCHRIJVING

Helaas moet ik schrijven dat het maken van diverse van deze modellen (bijna allemaal)  zéér lastig zijn om te maken. Een goede bouwbeschrijving ontbreekt en daarom heb ik al heel vaak het bouwen van een model moeten staken. Kijk maar eens naar het model van een HY truck met een wijntank trailer er achter. Het bouwen van de korte kleine truck  was al niet makkelijk maar lukte uiteindelijk. Maar de tanktrailer was zeker qua onderstel een ramp!  Het klopte gewoon niet.

 

DUS!  MODEL NIET AFGEMAAKT HELAAS!

Daarom zou het wenselijk zijn zoals hiervoor al beschreven  dat  de makers van de modellen er gelijk een bouwbeschrijving bij zouden leveren zoals bij de module 03 van de KLEIND STADSAUTO  van de Canonsite.   Van Canon  is er bij  "iedere" bouwplaat, simpel of moeilijk een bouwschema/instruktie. 

En dat zou bij al deze Citroën HY modellen ook zeer wenselijk zijn.

 

Daarom heb ik  enkele modules geschreven met foto's  wát je nodig hebt voor het maken van een papieren bouwplaat.

Wát heb je nodig aan materiaal om een papieren model/bouwplaat te maken.  (DEEL 01) 

module over het vouwen en scoren (DEEL 02) 

Hoe maak je je eerste kleine stadsauto van papier,  (DEEL 03) 

En tot slot een bouwbeschrijving gemaakt van een standaard groene Citroën HY  (DEEL 04)  

Veel van de onderdelen en de werkwijze in deel 4 komen wel overeen met de andere modellen van de Citroën HY.

 

De linker foto en midden hieronder tonen een model gemaakt door een ander.  Overigens is ook de pasvorm niet echt geweldig. maar dat kan aan de maker van het model liggen.   

De rechtse foto is het onderstel van de tanktrailer waar ik vooralsnog op dit moment niet uit kwam.  Maar na veel puzzelen en kijken kwam ik er toch uit. Zie laatste twee foto's.  De trailer is uiteindelijk gelukt. Alleen wanneer de trailer op de truck hangt is de verhouding zoek! De trailer zit véél  te dicht op de truck. Dat is ook zo bij de  maker op de eerste foto., en ook goed te zien op de tweede foto van onder.  Deze fout heb ik zelf gecorrigeerd.  Helaas heb ik een hekel gekregen aan het maken van de wielbakken en heb die dan ook weggelaten.  Zijn in principe niet nodig. Alleen hier kwam mijn Crea(tiviteit) naar voren en heb een héél ander model van gemaakt.  Klik op het tweede beeldje hieronder voor de pagina met mijn eigen ontworpen en aangepaste modellen en uitleg. Dat model is nog in de bouwfase en wordt nog toegevoegd.

  

klik op foto voor grotere weergave

Ik heb zeer veel verschillende papercraft modellen gemaakt.  Auto's, poppetjes, een trein, en een klassieke motorfiets etc. Wil je ALLE  papercraft modellen zien die ik heb gemaakt klik dan op  het BEELDJE   hiernaast voor  MY PAPERCRAFT MODELS

Wil je na het zien van al MY PAPERCRAFT MODELS  ZELF een  keer  proberen om een papieren model te maken, klik dan op het  SCHAARTJE  als logo. Daar vind je  DE MODULES deel 01,  02,  03  en 04. 

klik op logo  hiernaast om mijn eigen gemaakte en aangepaste papercraft modellen te zien.

Klik op de schaar voor de INDEX PAGINA  voor alle free downloads. 

en ook de modules 01, 02, 03, en 04.