UITLEG OVER DE AANLEG

UITBREIDING METROSPOREN ISOLATORWEG

 

Op de volgende pagina heb ik mappen gemaakt waarin ik alle foto's heb geplaatst van de werkzaamheden aan de Isolatorweg voor spooruitbreiding  nieuw emplacement Isolatorweg (ITW)  ten behoeve van de nieuwe Amsterdamse metro M5. 

 

De metrotreinen die vóór de komst van de M5 hier werden opgesteld waren per treindeel  iets meer dan 40 meter lang en konden tot maximaal 4 treinstellen één spoor aan elkaar of achter elkaar  worden gestald. Voor het aantal treinstellen wat op dat moment in gebruik was, was het emplacement met vier sporen naast elkaar voldoende.  Deze nieuwe metro treinstellen zijn 120 meter lang.  En één treinstel (M5) past dan ook maar op één spoor. Dus om het volledige nieuwe wagenpark te kunnen stallen moest er een ingrijpende metamorfose plaatsvinden van het emplacement.

 

Ten tijde van deze werkzaamheden heb ik "exact 100 dagen" foto's gemaakt. Dat betekend dan ook 100 mappen met foto's.  De eerste foto's heb ik gemaakt op

4 maart  2013 en  de laatste dag  dat ik foto's maakte was op  5 februari  2015.  Ruim 2200 foto's.  Dus heb ik per dag de beste foto's uitgezocht om ze op volgorde van dag-datum toch maar te plaatsen.  Ik heb in een aantal mappen datums samengevoegd om het mappenbestand overzichtelijker te houden.  Het hele project heeft dus ongeveer 2 jaar geduurd.  

 

Als bestuurder was ik natuurlijk dagelijks op het metro eindpunt van de ringlijn lijn 50 aan ITW (afkorting van Isolatorweg). Hierdoor was ik in de gelegenheid om iedere dag even vooraf, na mijn dienst, of in de pauze even naar beneden te lopen en foto's te maken.  Immers zoals het met vele projecten gaat, als het klaar is zie je "niets" meer van de werkzaamheden terug.  Net  zoals met de aanleg van de 2e Coentunnelweg en de reconstructie van het Carrascoplein etc. 

 

Op 13 juli 2016, na pas één jaar nadat ik mijn laatste foto's had gemaakt werd het slotstuk de "naamplaat ISOLATORWEG" boven de voetgangers- en fietstunnel ingehangen.  Hoewel ik goede contacten had met de uitvoerders en opzichters, was men helaas vergeten mij  hierover te informeren. Maar met dank aan BAM CIVIEL, heb ik toch een paar foto's gekregen van het inhijsen van dit enorme stuk beton.

 

En omdat bewegende beelden meer zeggen dan foto's heb ik alle filmfragmenten achter elkaar gezet tot een mooi overzicht van "hoe" bepaalde werkzaamheden zijn uitgevoerd en samengevoegd tot één film. Want er zijn werkzaamheden waarvan men géén idee heeft dat het op die manier in zijn werk ging.  Het is op dit moment niet mogelijk om hier op mijn site de film te plaatsen. Daarom heb ik hieronder een link naar Facebook waar ik de film op heb geplaatst. Duur is ongeveer 58 minuten maar is de moeite waard om te bekijken.

 

Klik op logo voor overzicht alle fotomappen Isolatorweg.

 

Klik op  deze link om op Facebook  de film te zien.  https://www.facebook.com/100000461854388/videos/665691731489965/