Lunchroom "DE AMSTERDAMSCHE TRAM"

 

Vanwege de vele foto's die ik maakte tijdens de renovatie van het nieuwe bus- en tramstation op het Carrascoplein onderaan het Station Sloterdijk, zag ik dat er in een klein gedeelte van het plein een betonnen fundering werd aangelegd met twee stukken rails er in. (zie hier)

Navraag aan de werklieden daar bleek het een plek te worden voor een oude tram. Ik dacht aan een soort van casco als object voor op het plein. Net zoals in Limburg ook mijntreintjes staan als erfgoed van de mijnbouw.

 

Een ander vertelde mij weer dat het een horeca of "snacktram" zou worden.  Dus verder speuren leverde op van wie de eigenaar van deze "tram" zou zijn..   Edwin Weigert bleek de eigenaar te zijn van deze tram. Ik wist zijn telefoonnummer te bemachtigen en heb  hem toen gebeld.  Ik heb hem verteld wie ik was en wat ik deed en wat de bedoeling was. Het was een zeer aangenaam gesprek en we hadden gelijk een klik.   Het bleek om een oude Amsterdamse tram te gaan.  Deze werd helemaal gerestaureerd en zou gaan dienen als een lunchroom voor op het Carrascoplein.   Deze restauratie vond plaats in een loods in Amsterdam Oost. Ik heb hem gevraagd of ik zo af en toe eens even in de loods mocht kijken en foto's mocht nemen van deze restauratie.  Edwin vond dat prachtig omdat hij tijdens deze restauratie er zelf geen tijd voor had.  Gedurende deze tijd  ben  ik ook bijna dagelijks na mijn dienst of zelfs ook op een vrije dag, even naar de loods gereden om foto's te maken. Dit heeft geresulteerd in een volledige reportage van deze restauratie.

 

Omdat ik gedurende de restauratie ook een heel goed  contact had opgebouwd heb ik ook het transport  gefotografeerd, vanuit de loods over de weg naar zijn vaste bestemming op het vernieuwde Carrascoplein.  Ondertussen had deze tram de naam gekregen van  lunchroom "DE AMSTERDAMSCHE TRAM".  Niet alleen heb ik de restauratie gefotografeerd en het  transport, maar ik kreeg een persoonlijke uitnodiging voor de opening, die door de toenmalige burgemeester Eberhart van der Laan werd geopend.  Ook van deze bijzondere opening heb ik foto's gemaakt.  (zie hier)

 

klik op onderstaande foto voor foto album

RENOVATIE EN OPBOUW VAN 

DE AMSTERDAMSCHE TRAM

TRANSPORT EN PLAATSEN VAN 

DE AMSTERDAMSCHE TRAM

LEERLINGEN MEUBILERINGSCOLLEGE

MAKEN INTERIEUR

DE OPENING VAN

DE AMSTERDAMSCHE TRAM 

INTERIEUR  VAN 

DE AMSTERDAMSCHE TRAM

FUNDERING EN RAILS VOOR DE  AMSTERDAMSCHE  TRAM