PORTRET VAN EEN HOEFSMID 

ERNO POLAND 

 

 

Erno Poland, hoefsmid in West-Friesland.

 

Voor ik het verhaal over de hoefsmid ga vertellen moet ik toch als inleiding even het volgende vertellen:

Ik beschrijf hier mijn verhaal uit 2010 . In mei van dit jaar had ik een nieuwe Camera aangeschaft. Nu was ik al een beetje aan het schieten met de camera maar had nog niet direkt een onderwerp waar ik veel foto's van kon maken. Op 28 juli dat  jaar was er in Hoorn "De dag van het paard".  (zie ook het album "Ringsteken Hoorn 2010) Dat was een mooie gelegenheid om de camera eens goed uit te proberen. Het was gelukkig voor iedereen een zonovergoten dag.  Dus "Sjonny" ging op pad. Laat ik nog even voorop stellen dat ik volledig blanco ben wat paarden betreft. Hierna had ik de smaak van foto's maken van  het Ringsteken te pakken.

Nu had ik een heel verslag geschreven en de foto's als begeleiding daar ingevoegd.  Helaas is dat hier bijna onmogelijk. De uitleg zoals ik in mijn story schrijf zou ook te lang zijn voor hier op mijn website. Tenslotte gaat het hier eigenlijk alleen om de foto's.  Toch hoop ik met de foto's een goede indruk  te geven  hoe de hoefsmid de hoeven van de paarden beslaat.  Ik moet wel vertellen dat het lijkt of er dubbele foto's in staan. Er werd per paard vier hoeven beslagen dus  ik heb het maar van één paard gefotografeerd. 

klik op logo voor Home  pagina