MIJN FOTOSHOP BEWERKINGEN

 

Op deze pagina een overzicht van foto's die ik heb bewerkt met diverse photoshop programma's. Van sommige foto's heb ik een  twee- of drieluik geplaatst om het verschil te laten zien van origineel naar bewerkt. Effecten zoals, alsof het geschilderd is, aquarel, glow effect,  etc. 

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om tekst onder of bij een foto te zetten.  Ik kan wel één foto plaatsen en dan daarnaast een tekst maar dat neemt veel paginaruimte in beslag.  Het gaat er nu even om, om  het verschil in origineel naar bewerkt te laten zien.

 

Maar een paar foto's wil ik wel even wil toelichten. Dat is de  eerste foto van een drieluik van de Symphonytowers aan de Zuid-As bij WTC in Amsterdam. Dit is ook weer zo'n foto van een gebouw waar ik dagelijks langs liep of met de metro reed. aangezien ik ook deze twee op mijn bucketlist had om op het dak te staan was dat mij nog niet gelukt. Maar op voorhand had ik een foto gemaakt. Later thuis op de PC heb ik deze een nacht effect gegeven.  En weer even later via het programma Topaz, de verlichting en ster effecten toegevoegd.  Daarna weer even stoeien met de effecten in het programma en kwam in de module "Glow". en zo is het rood en blauwe effect toegevoegd. Zo zie je dat je van een gewone foto een feestelijke foto kunt maken. 

 

De tweede drieluik is een foto gemaakt vanaf het dak van het Bastion hotel tegenover het GVB metro emplacement.  Ik stond hier op het dak omdat ik ook dit hotel beschreef in mijn story/serie "Gebouw(D) langs de baan".  Omdat ik een mooi uitzicht had op het metro emplacement heb ik deze foto gemaakt. Een deel van de foto waar de wasstraat (wasmachine)  voor de metro's op staat heb ik uitvergroot en later omgezet in een aquarel-effect.  Later tijdens het lopen over het emplacement heb ik nog eens een aparte foto van deze wasmachine gemaakt.  De drieluik er naast. En ook in een schilders effect bewerkt. De wasstraat is inmiddels al weer een tijd verdwenen en is er een nieuwe geplaatst.

 

Foto 8 is een foto die ik met mijn mobiele telefoon heb gemaakt in de vroege ochtend uren. Ik was al vroeg op Isolatorweg en de loopbrug waar ik op stond was nog niet zolang klaar. Maar ik kon er al wel opstaan.  Het was vanwege enkele  nieuwe metro's M5 die al in dienst waren, en die vanaf dit punt mooi op de foto kon zetten. Eenmaal thuis de foto op de pc bekeken en was natuurlijk van een belabberde kwaliteit.  Eerst even donkerder gemaakt en noch eens versterkt in een nacht effect. Daarna via Topaz enkele bewerkingen gegeven en op het laatst ook nog eens een ster-effect wat het nachteffect versterkte.  Natuurlijk is de lucht wat donker en dreigend, maar het gaat om het totaal plaatje en hoe een foto kan veranderen. Dit soort nacht effect heb ik ook op het schip "De Halve Maan" toegepast. Deze lag in de haven van Hoorn. 

 

Dan is er nog een foto van een sexy pose van een vrouw bij een bed.  Dit is een foto van een kollega zijn vrouw.  Ze hadden beiden een lingerielijn.  Naar aanleiding van ons praten over foto's en effecten wilde hij deze foto in een metaalachtige zw-wit foto hebben.  De kwaliteit van de foto leende zich daar niet voor. Maar toen ik de foto zag moest ik denken aan de klassieke schilder Toulouse Loutrec.  Deze schilderde vaak de dames van een bordeel. Toen ik deze pose zag moest ik hier meteen aan denken en zette het om in een schilders effect. Het resultaat is dat het niet zou misstaan als deze schilder het zou hebben geschilderd. (met toestemming geplaatst)

 

Dan nog even over het "ouder" maken van een portret. Er is mij vaak gevraagd om een oude foto te retoucheren naar een nieuw of in ieder geval een betere kwaliteit. Dit portret van een deelneemster aan het Ringsteekevenement heb ik van een nieuw naar een oude foto omgezet.

bekijk ook de andere foto'shop bewerkingen. Niet bij iedere foto heb ik een uitleg. 

De wielerfoto's  aan het eind zijn met toestemming van Duane Degree bewerkt en geplaatst.

 

klik op foto voor vergroting.

klik op logo voor galerij.